Under måndagen startar VM i Åre och om några veckor är det dags för slalomtävlingarna på hemmaplan. En som hade hoppats på att få vara en del av det mästerskapet är Sävsjötjejen Emelie Wikström.

Men när slalomtruppen presenterades under söndagen hamnade Wikström utanför truppen. Bakom de givna namnen Frida Hansdotter, Anna Swenn-Larsson och Sara Hector får i stället Ylva Stålnacke, Charlotta Säfvenberg och Magdalena Fjällström chansen på hemma-VM i Åre.

Emelie Wikström hade en tung inledning på säsongen men har visat gryende form på slutet. Det räckte dock inte för att övertyga förbundsledningen.

– Det har utkristalliserat sig ganska bra den senaste tiden, inte minst i sista tävlingen, säger damchefen Lars Melin till TT och fortsätter:

– Vi har två spjutspetsar i Frida och Anna, men alla tjejer som kommer till start är på uppåtgående formmässigt.

Att missa VM på hemmaplan svider såklart för Wikström. Extra salt i såren blev det dessutom då hon aldrig fick något besked från landslagsledningen innan truppen blev officiell.

– Det känns jättetråkigt, men det som känns tråkigast är att jag inte fått beskedet till mig själv utan jag fick veta det av en journalist. Det gör mig väldigt besviken, säger Wikström till P4 Jönköping.

Wikström fortsätter sedan:

–Jag har inte uppfyllt de mål jag själv haft och inte de kriterier som krävts heller, men det är ju fler som inte gjort i VM-truppen.

Fotnot: Tidningen har sökt Emelie Wikström utan framgång.