Hall Medias tidningar har under våren satsat på att ge läsarna mer nyheter om näringslivet i Jönköpings län och sedan ett tag tillbaka är redaktionen utökad från en till två reportrar som granskar och bevakar affärer, ekonomi och företagande.

Nu kommer du som läser papperstidningen eller e-tidningen att få ta del av ännu mer ekonomijournalistik genom att tidningen en gång i månaden levererar fördjupningar, reportage och nyheter i en bilaga.

– Att erbjuda vår publik i alla kanaler bred och fördjupande ekonomijournalistik, krönikor och analyser i ett län där entreprenörskap och handel är viktiga beståndsdelar i det rika näringslivet är ett enormt viktigt fokus för oss, säger Marie Johansson Flyckt, utgåvechef på Hall Media.

Marie Johansson Flyckt är utgåvechef och ställföreträdande ansvarig utgivare på Hall Media och har lett arbetet med den nya näringslivstidningen.

Foto Elin Elderud

– Vi vill att våra prenumeranter ska känna att de är viktiga för oss och med bilagan hoppas vi ge dem ytterligare läs- och mervärde en gång i månaden.

Cecilia Nilsen Palm är en av de reportrar som bevakar länets näringsliv och hon har byggt upp ett nätverk av kontakter för att få insyn och tips om vad som händer i näringslivet i länet.

Relaterat till artikeln

– Tanken är att vi i bilagan bland annat ska berätta om aktuella trender i det lokala näringslivet. I det första numret kommer vi till exempel att kika närmare på fenomenet Reko-ringar som engagerar många småföretagare här i länet, säger hon.

– Vi kommer också att göra stora reportage om intressanta profiler. Först ut är en stor intervju med Consids vd Peter Hellgren.

Även krönikor, konsumentfrågor och listan över konkurser och nya företag i länet är exempel på sådant som kommer att vara återkommande inslag i bilagan.

LÄS MER: De satsar på länets näringslivsfrågor