Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi måste skydda våra äldre

Replik till Rachel De Basso.

Rachel De Basso (S) ställer sig frågande till moderaternas utspel om att skydda våra sköra äldre genom förbättrade hygienrutiner på äldreboende. Innehållet i tidningsartikeln om moderaternas förslag på webbutbildning till personalen är hämtat från podden Wengholm & vänner som spelades in den 14 april. De Basso får gärna lyssna på den när hon får en stund över. Den 14 april hade inte det stora flertalet av länets kommuner satt igång med att webbutbilda sina anställda inom hemtjänsten.

Även De Bassos partiledare tycker som moderaterna och har vid ett flertal tillfällen framhävt att Sverige inte har lyckats skydda sina äldre. Senast för fem dagar sedan medgav Löfven att smittspridningen på äldreboenden är ett misslyckande och att skyddet för de äldre i äldreomsorgen borde ha varit bättre. Statsminister Stefan Löfven sade vid samma tillfälle att det är svårt att få äldreomsorg att fungera med brister i utbildning och instruktioner.

Att De Basso anser att vi går över gränsen för vad som ligger inom kommunernas respektive regionernas ansvarsområde får stå för henne. Våra uppdragsgivare är länets invånare. Det är deras talan vi för. Att skydda våra äldre och erbjuda adekvat skyddsutrustning till de som arbetar i främsta ledet mot coronasmittan är en prioriterad fråga för oss moderater som måste lyftas.

Om De Basso är så bekymrad över gränsdragning borde hon prata med sin partiledare om hans uttalanden och om gränsdragning för vad som är statlig och kommunal regi. Möjligen kommer han att svara att hans uppdragsgivare är landets invånare.

Malin Wengholm (M), regionråd, gruppledare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel