Sandra Nyberg från Vetlanda Bågskytteklubb har flera gånger varit iväg och tävlat i internationella tävlingar för Sverige. Så kommer hon även att göra om två veckor när EM i fältskytte går av stapeln i Slovenien. Hon reser dock inte dit själv från Vetlanda utan debutanten och klubbkamraten Olivia Elamsson är även hon uttagen till EM där hon ska tävla i juniorklassen.

– Jag känner nog alla sorters känslor just nu. Det är ju något jag jobbat mot i över ett år så när jag fick beskedet om att jag blev uttagen så var det en lättnad och en lyckokänsla men nu känner jag mig också ganska nervös, säger Olivia inför resan till Slovenien.

Hur gick det till när du fick beskedet?

– Jag stod på JSM i somras och hade precis skjutit klart. När jag såg att jag vann blev jag chockad över det och innan jag hann reagera så mycket på det kom sportchefen för landslaget fram och sa att jag var uttagen och då blev det ju en dubbelchock.

Vad har du för förväntningar på EM?

– Eftersom att det är mitt första internationella uppdrag har jag inga förväntningar men jag vet att mitt skytte kan ta mig långt och en pallplats borde inte vara så långt borta.

Trots sin nervositet känner hon sig ganska lugn inför resan. Mycket tack vare att klubbkompisen Sandra är med.

– Ja, det känns jättebra att ha med Sandra. Vi har jobbat mycket ihop inför det här så det känns bra att hon följer med. Det blir en trygghet för mig och hon har ju mycket rutin som kan hjälpa mig.