Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värna om miljön – sluta elda med ved

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

De som röker får ju anpassa sig, varför inte pannmarodörerna? Det undrar dagens insändarskribent, som kritiserar Sävsjö kommun för att tillåta eldning med ved under sommaren.

En stor tistel till Sävsjö kommun som tillåter att man sommartid eldar med ved för att få varmvatten. På kvällstid är luften ofta så fylld av rök att man inte kan utnyttja uteplatsen eller ens sitta på en inglasad altan utan att få luftvägsbesvär. Inte kan man sova med öppet fönster heller då många passar på att elda på natten.

Vi som har anslutit oss till fjärrvärme eller annan miljövänlig uppvärmning, ska vi behöva ha dessa marodörer insprängda i våra villaområden? Ställ lite krav på dem också. Kräv eluppvärmd varmvattensberedare och miljöavgifter också på dessa. Industrin belägger man med miljöavgifter och speciella reningsanordningar.

Det finns inte ens krav på en modern panna i en villa som har några år på nacken endast att man sotar lite oftare.

Om man vill värna om miljön som man påstår varför inte börja med dem som förorenar mest? Frisk luft bör vara lika för alla, missbruk bör beivras, de som röker får ju anpassa sig, varför inte pannmarodörerna?

En som lider...

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel