Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varm avslutning på augusti väntas

Grattis, ni som är lediga nästa vecka. I stora delar av landet finns goda chanser att kunna njuta av sensommarvärme. – Lite varmare luft är på ingång. Det kan man ana sig till redan i helgen, säger Alexandra Ohlsson, jourhavande meteorolog vid SMHI.

Värmen berör främst Götaland och östra Svealand, där det kan bli mellan 20 och 25 grader. I västra Svealand och längs Norrlandskusten blir det kring 20 grader. Temperaturen förväntas sedan hålla sig på samma nivå under större delen av nästa vecka.

– Lite svalare blir det i Norrlands inland och i fjällområdena, med temperaturer på 10–15 grader vilket är mer normalt för årstiden. Men eventuellt kan den varma luften breda ut sig även där, säger Alexandra Ohlsson.

I landets södra halva blir det övervägande soligt, möjligen med en del stackmoln. I stora delar av Norrland drar det in mer moln, eventuellt med regnskurar.

TT NYHETSBYRÅN