Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad händer med läkarstationen i Vrigstad?

Under många år har vi haft en mycket väl fungerande läkarstation i Vrigstad. Det har varit generösa öppettider. Man har kunnat ta prover varje morgon från kl 07.00. Det har varit öppen mottagning varje dag. Det var öppet dagligen, även sommartid. Men vad har hänt sedan "Bra Liv" i Sävsjö har tagit över verksamheten.

Den öppna mottagningen har försvunnit, nu får man beställa tid. Nu är det stängt under sommarperioden. Fick själv en kallelse till provtagning, jag har nämligen diabetes, men då måste jag åka till Sävsjö vårdcentral. Själv kan jag ännu köra bil, men hur går det för dem som inte har möjlighet till denna transport? Blir de tvingade att ta sjukresa eller färdtjänst?

Att ta allmänna kommunikationer går ju inte för då kommer man ju bara till busstationen. Hur tar man sig då vidare till vårdcentralen? Ska man ta taxi, då blir det en dyr historia.

Vid ett möte som vi hade inom PRO under 2018 var verksamhetschefen och informerade om övertagandet och om jag inte minns alldeles fel så sa han att verksamheten skulle fortsätta som vanligt. Är alla de åtgärder som nu vidtagits ett första steg mot en nedläggning. Ska verksamheten undermineras så att man kan skylla på att den inte bär sig ekonomiskt? Jag tror att det är många Vrigstadbor med omnejd som kräver svar.

Bengt Persson, Vrigstad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel