Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utmana Sveriges lojalitet mot EU

Vid regeringen pressträffar kring corona den senaste tiden har svenska flaggan spelat en viktig roll när vi ser på bilder och tv. Det är den enda flagga som syns bakom regeringsföreträdarna. Detta har kritiserats av EU-anhängarna som vill ha dit EU-flaggan också. Om någon nu tror att användandet av svenska flaggan har att göra med att regeringen har fått en mer nykter syn på EU-systemet, så misstar man sig å det grövsta.

I en debattartikel i en stor morgontidning nyligen hyllar Stefan Löfven EU och dess ”samarbete”. Han vill ha ett starkare EU, vilket torde innebära att han accepterar än mer makt till EU och mindre till Sveriges demokrati.

Han hänvisar till ”hela den europeiska välfärden”. Det har alltså gått honom förbi att EU:s välfärd i allt väsentligt är välfärd för kapitalet och bankerna. Minns det svek som EU utsatte Grekland för där bankerna gick före folks välfärd och där Internationella valutafonden och tyska banker tvingade ut grekerna i arbetslöshet och enorma nedskärningar.

Detta är EU:s ”välfärd” som Stefan Löfven hyllar – bankernas välfärd. Jag hörde inte ett ord till försvar för de grekiska arbetarna och folket från Löfven på den tiden eller senare. Därtill var och är han alltför lojal mot EU, Tyskland och bankerna.

Regeringens användande av svenska flaggan är en manipulation och ett hyckleri.

Uno Kenstam, medlem i Folkrörelsen Nej till EU, Nässjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel