Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två Tranåsbor misstänks för vapenbrott

Två personer från Tranås misstänks för vapenbrott sedan de haft en gaspistol samt patroner trots att de inte har något tillstånd för det. Filmklipp som publicerades på sociala medier ledde fram till en utredning mot paret som nu åtalas.

En man och en kvinna, som båda bor i Tranås, åtalas för vapenbrott. I två filmklipp som publicerades på Facebook syns det hur mannen avlossar en gaspistol.

Vapnet – som inte är utformat för att kunna skada – är inte tillståndspliktigt i alla länder, men i Sverige krävs tillstånd vilket paret inte har.

Brottet handlar både om att de har haft vapen samt tillhörande patroner. Åklagaren menar i stämningsansökan att de har begått gärningen antingen med uppsåt eller av oaktsamhet.

Det gods som har beslagtagits är bland annat en pistol, ett magasin, patroner och hölster.

Kvinnan har i förhör erkänt brott sedan hon fått reda på att det krävdes tillstånd. Mannen varken förnekar eller erkänner brott. I förhör har han menat att det inte är något vapen. Han köpte det till sin fru i ett av de länder där tillstånd inte krävs. Han visste inte att tillstånd krävs i Sverige.

Syftet med pistolen var skydd, men paret berättar också att det inte finns någon hotbild mot dem.