Senare i höst kommer ägaren Christopher Durefelt att satsa på utbildning i den drygt 400 kvadratmeter stora lokalen.

– Det finns ett jättestort behov av utbildning och det här är en bransch som växer väldigt snabbt, förklarar Christopher Durefelt.

De senaste åren har företaget ökat både i omsättning och i sin personalstyrka. I år räknar företaget med en omsättning på mellan 12 till 13 miljoner kronor.

– De senaste åren har vi ökat omsättningen med nästan två miljoner per år och nu är vi sex anställda, varav tre utesäljare som har var sin rullande buss.

– Vi säljer exklusiva bilvårdsprodukter, som inte finns på bensinmackar, och vi har kunder som åker uppemot 20 mil för att besöka oss. Vi har tre utländska agenturer som vi är ensamma om, två italienska och ett koreanskt märke.

Christopher startade sitt företag redan 2002 med ett lager i Hjälmaryd. I drygt tio år drev han det som ett enmansföretag innan han bestämde sig för att göra en satsning.

– Jag ville göra ett försök att utveckla företaget, jag anställde en person och vi flyttade in i en lokal på Ydrevägen. Planlösningen där var väl inte den bästa och nu trivs vi ypperligt i vår nya lokal, som vi gärna vill visa upp i samband med öppet hus.

– Vi har bjudit in Ferrariklubben Sweden och Tranås Caroliners och förhoppningsvis kommer hela gården vara fylld med häftiga bilar.

I Tranås jobbar även Jacob Clarén, som är ansvarig för webshopen och butiken, samt Christophers pappa, Tommy Durefelt, som är nybliven pensionär och har hand om lagret.

I höst planerar Tranåsföretaget att starta utbildningar för befintliga kunder och endagskurser för olika kompisgäng och privatpersoner.

– Det krävs inget speciellt certifikat för att starta biltvätt och det är inte bara att dra igång en verksamhet. Det är som allt annat hantverk, det krävs lite kunskap för att jobba i den här branschen, säger Christopher Durefelt.