För en tid sedan frågade SVT Nyheter 200 syrier om kriget, flykten och livet i Sverige

I sitt hemland försökte Boodee finna stöd i religionen och en möjlighet att kunna vara sig själv fullt ut. Han var rädd för ett samhälle som hatade homosexuella och bestämde sig för att lämna islam och i stället bli ateist. Hans vänner ville därefter inte ha något med honom att göra.

Förutom det rådande kriget i Syrien levde Boodee nu under dubbel dödsdom, för sin homosexualitet men även för sin konvertering, varför han beslutade sig för att fly. Inte mindre än nio länder lyckades han ta sig igenom innan han anlände till Sverige.

Det var i oktober år 2015 som Abdel, numera Boodee Bebrell, kom till Sverige och sedermera Fridhem utanför Tranås. Där skulle han endast stanna över helgen, men det har blivit något fler dagar än så.

Han hade ingenstans att ta vägen, hade endast en röd liten ryggsäck med sig. Så det har blivit en långhelg, berättar Janne och förtydligar att Boodee såväl bor som arbetar på gården.

Sedan dag ett förstod jag hur snälla Hans och Janne är. Jag kan gå i frid här. De kände att jag är positiv och vill göra saker i livet, tillägger Boodee som nu har fått ett uppehållstillstånd i Sverige på tre år.

I dag arbetar han på halvtid i stallet, varav lika mycket tid går åt till studierna.

Det här är mitt riktiga hem. Jag har ett jobb och ska köpa bil, det går bra för mig, fortsätter Boodee.

Hans största mål är att bli svensk, han har verkligen jobbat för det, framhåller Hans.

Boodee har aldrig arbetat med djur tidigare och även om storleken på paret Bebrells långhåriga schäfrar avskräckte i början, är detta som bortblåst i dag. Nu har Boodee fått en egen ögonsten i den unga schäfern Diesel.

De brukar skoja att de ska sälja Diesel, men då brukar jag säga att köparen får en arab på köpet, skojar Boodee och Hans och Janne skrattar.

Ett antal av de som tidigare porträtterats i SVT Nyheter får nu besök av ett filmteam som gör en typ av uppföljning på vad som hänt sedan dess, däribland Boodee. I fyra dagar var teamet på plats i Tranås tillsammans med programledaren, tillika superstjärnan, Deema Bayyaa från Syrien, samt hennes man Ahmad Alhelo.

Jag visste inte ens vem hon var. Vi fattade inte hur stort det var, erkänner Hans.

Det är programledarnas limousin som ni kan ha skymtat längs Tranås gator föregående helg, ett lyxigt färdmedel som bland annat användes när hela sällskapet besökte Växjö Pride.

De filmade hela tiden, men man glömmer kamerorna efter ett tag, berättar Hans och fortsätter:

Det var först på tåget hem som vi förstod hur stor hon är. Vi blev stannade av folk hela tiden.

Vi kommer att leva länge på detta och har dessutom fått några riktigt goda vänner. Vi har fått en inbjudan till Dubai där de bor och ska även försöka få hit dem igen till nästa sommar. De är jättevälkomna tillbaka!

Någon gång i början av år 2018 sänds avsnittet om Boodee Bebrell.