Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tranås Storband bjuder in till konsert med jazzartister

Alla jazzentusiaster i Tranås har en höjdare till musikupplevelse att se fram emot. Lördagen den 14 mars bjuder Tranås Storband in till konsert i Holavedsgymnasiets aula tillsammans med jazzartisterna Peter Asplund och Isabella Lundgren.

– Om man inte gillar jazz så borde man gå, gillar man jazz litegrann så kommer man definitivt och älskar man jazz så finns det ingen tvekan. Då missar man inte den här konserten, säger Anders Gustavsson i Tranås Storband.

Isabella Lundgren och Peter Asplund jobbar till vardags på var sitt håll, men de turnerar även tillsammans och nu kommer de till Tranås med föreställningen ”Something to live for”.

– Båda håller världsklass, Peter på trumpet och Isabella som sångare och vi ser verkligen fram emot den här konserten. Får vi välja själva så är det den här musiken som vi spelar helst av allt, säger Anders Gustavsson.

17 medlemmar finns med i Tranås Storband och gruppen består av musiklärare och frilansande musiker.

– Den här versionen av Tranås Storband har hållit på sedan slutet av 1990-talet och att få spela med så här duktiga solister är en otrolig inspiration och kick för alla.

Välkänd jazzmusiker

Tranås Storband och Peter Asplund har uppträtt tillsammans tidigare vid en konsert i Aneby jazzklubb 2013. Peter är en av Sveriges mest kända jazzmusiker och har hunnit med att spela med de flesta stora svenska musiknamnen.

– Peter är ju otroligt duktig och han vet exakt hur han vill ha det. Vi hade en rephelg tillsammans innan konserten i Aneby och han lyckades kräma ut allt ur bandet.

Biljettförsäljningen är igång och arrangörerna hoppas på mycket publik.

– Vi ska repa tillsammans på fredagen den 13:e, då ska vi sy ihop hela paketet