Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tranås Energi nominerad till miljöpris

Tranås Energi är en av de nominerade till ett av Naturvårdsverkets miljömålspris 2020. Detta för arbetet med att återställa vattendrag.

Det är i kategorin uthållighet och långsiktighet som Tranås Energi har nominerats tillsammans med Klippan och Nordanstig kommuner.

Motiveringen från Naturvårdsverket är: ”Att som liten kommun satsa på ett omfattande och kostsamt projekt som att riva kraftverk eller bygga faunapassager för att gynna den biologiska mångfalden i åar och vattendrag är svårt och kräver beslutsamhet och uthållighet. Miljömålsprisets jury vill lyfta fram två kommuner och ett kommunalt bolag som bidrar till miljömålet levande sjöar och vattendrag genom att göra just detta.”

Övriga konkurrenter om utmärkelsen är Friluftsfrämjandet och gården Lilla Bjers. Vinnaren utses av en jury och kommer att presenteras den 6 maj i samband med Naturvårdsverkets konferens Miljömålsdagarna.

Det finns sammanlagt tre priskategorier och syftet med de årliga utmärkelserna är att få fler att höja ambitionerna för miljöarbete.

– För oss är det en självklarhet att värna om naturen genom återställande och bevarande av biologisk mångfald och ekosystem. Då vi bedrivit vårt arbete sedan 2006, då den första fiskvägen byggdes, vet vi också att det faktiskt fungerar och att vårt arbete gör skillnad, säger Niklas Johansson, vd på Tranås Energi, i ett pressmeddelande.