Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

The Mamas vinnare i Melodifestivalen: ”En dröm”

Ett år efter att de tagit hem segern som bakgrundssångerskor till John Lundvik står The Mamas som vinnare i Melodifestivalen på egen hand. Gruppen kommer att representera Sverige i Eurovision Song Contest 2020 med låten ”Move”.

När internationella juryn sagt sitt låg The Mamas och Dotter, med låten ”Bulletproof”, på delad förstaplats med 65 poäng var. När sedan de sista poängen från svenska folket skulle delas ut så stod det just mellan dessa två – och det blev The Mamas som tog hem förstaplatsen och sångfågeln.

Men det var med minsta möjliga marginal – The Mamas vann med bara en poäng över Dotter. Vinnartrion var rörd och chockad efter att ha ropats ut som segrare.

– Det är en sådan jävla dröm. Jag är helt förvirrad, det känns så surrealistiskt. Det är det största som hänt mig någonsin, sa en tårögd LouLou Lamotte i SVT:s eftersnack.

– Från första gången som vi träffades har det känts som magi. Första gången vi hörde låten, varje gång det kommit in en medlem till vårt team, det var check, check, check. Men vårt team är mycket större än de som är backstage, sa Dinah Yonas Manna och syftade på svenska folket som röstat fram gruppen till segern.

I fjol backade The Mamas upp John Lundvik på låten ”Too late for love” i Israel. Den låten kom på femteplats.

Eurovision Song Contest avgörs i Rotterdam i Nederländerna i maj. Semifinal 1 och 2 är planerade till 12 respektive 14 maj, och finalen är den 15 maj.