Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Team Clan dominerar i Team Sweden Youth Academy

Framtiden ser ljus ut för Team Clan. Nässjöklubben har fått med flest spelare av alla i Team Sweden Youth Academy. Även BK Högland och EBOK Eksjö är representerat.

I början av veckan fick 45 lovande bowlingspelare det glada beskedet att de har blivit antagna till Team Sweden Youth Academy, som är Svenska Bowlingförbundets landslagsförberedande utbildning.

Från Nässjöklubben Team Clan har sex spelare blivit antagna. Det är mer än från någon annan klubb i landet.

– De uttagna har uppfyllt de krav som Svenska Bowlingförbundet ställer på landslagsaktuella ungdomar berättar Johan Ekström som är Elit- och talangansvarig på Svenska Bowlingförbundet till swebowl.se

Spelarna från Team Clan som har blivit antagna är följande; William Berggren, Felix Bergman, Jonathan Hallberg, Daniel Johansson, Loke Molander, Alexander Tigerstrand.

Även BK Höglands Emma Mewen samt EBOK Eksjös Nora Johansson tar plats i Team Sweden Youth Academy.

För de uttagna väntar en säsong med en komplett elit-utbildning i bowling.

– Vi går på en hel del olika krav, men grundtänket är att de här personerna ska, under kommande säsonger, vara aktuella för respektive landslag. Jag vill trycka på att det här är en landslagsutbildning, det är inte en allmän träningskurs för ungdomar. Det är en landslagsutbildning, säger Ekström.