Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Taif står bakom kritiken mot förbundet i öppet brev: ”Tomma ord”

Det har gått sex månader sen ensamutredaren Ola Lundberg presenterade sitt serieförslag. Snart ska hockeysverige rösta om förbundets serieförslag ska gå igenom. Nu uppmanar klubbar i hockeyallsvenskan och hockeyettan att distrikten ska rösta nej. – SIF:s ledning talar med tomma ord om den demokratiska processen, skriver klubbarna i ett öppet brev.

På Svenska Ishockeyförbundets förbundsmöte den 15 juni ska ett nytt seriesystemförslag röstas igenom. Förslaget som förbundet har presenterat liknar det som Ola Lundberg la fram för sex månader sen.

Nu har förslaget fått stort motstånd.

SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan har fått inkomma med remiss-svar i ämnet och framförallt Hockeyallsvenskan och Hockeyettan har haft synpunkter.

I ett öppet brev riktar hockeyallsvenskan, hockeyettan och seriernas klubbar stor kritik mot SHL och förbundet. De uppmanar dessutom landets hockeydistrikt att rösta nej till det nya förslaget.

Tranås AIF är en av klubbarna som står bakom det öppna brevet.

”Vår gemensamma uppfattning är att SIF och SHL tillsammans bestämmer vad som är bäst för svensk ishockey utan att lyssna på och ta hänsyn till distrikt samt klubbarna i hockeyallsvenskan och hockeyettan” står det i brevet.

Klubbarna menar även att SIF talar med tomma ord.

”SIF:s ledning talar med tomma ord om den demokratiska processen och att ishockeyrörelsen ska arbeta tillsammans för att vara starka men i denna fråga har man gett prov på att det bara är tomma ord”.

Några av klubbarnas viktiga synpunkter på det nya seriesystemförslaget är:

”Förslaget halverar antalet platser att spela om vilket försämrar möjligheterna att skapa en spännande grundserie med så många avgörande matcher som möjligt”.

”Att förslaget tar bort hockeyettans möjligheter att öka det kommersiella värdet och det totala intresset och därmed intäkterna till klubbarna”.

”Att förslaget innebär en halvering för hockeyettan med 46 lag som i kvalserien endast spelar om en plats upp till hockeyallsvenskan. Lika många som överliggande serier har med 14 lag”.