Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sympatec flyttar till Aneby

Det multinationella företaget Sympatec flyttar sitt Nordenkontor till Aneby. Sjoerd Sluimer har installerat sig i lokalerna på Industrigatan och söker nya medarbetare.

Sympatec är ett företag med kontor över hela världen. Hundra anställda finns i Tyskland där även huvudkontoret ligger. Lika många till jobbar för Sympatec i USA, Kina och andra länder.

Sjoerd Sluimer är ansvarig för företagets verksamhet i Norden. Tidigare har han varit baserad i Vimmerby, men sedan april utgår den nordiska delen av Sympatec från Industrigatan i Aneby.

– Vi ville gärna sitta mer centralt, närmare E4:an. Norden är en stor region, men Jönköping är nära och Linköping ligger inte långt bort. De tre storstäderna är bara några timmars resväg, säger Sjoerd Sluimer.

Inför flytten har han fått hjälp av Ola Gustafsson, näringslivsansvarig i kommunen, med möjliga lokaler. Sjoerd Sluimer är mycket nöjd med hjälpen från Aneby kommun.

– Jättebra, säger han.

Sympatec arbetar med mätningar av partikelstorlekar i fasta material eller vätskor. De bistår andra företag med applikationer, mätprinciper och mätinstrument. I Aneby delar de kontor med Resema, ett företag som arbetar med luftfilter.

– Det är lite roligt att vi båda jobbar med partiklar. Men de jobbar med luft, det gör inte vi, så vi konkurrerar inte, säger Sjoerd Sluimer.

Nya jobb

Försäljningschef Sjoerd Sluimer flyttade från Nederländerna till Sverige för tolv år sedan.

– Först och främst var det utmaningen, säger han.

Det fanns aldrig tid för någon SFI-kurs, men han ägnade två sommarledigheter åt intensivkurser i det svenska språket. Han reser mycket till alla de nordiska länderna så språkkunskaperna kommer till nytta.

Tills vidare är Sloerd Sluimer ensam på Sympatec i Aneby. Förhoppningen är att företaget snart kan rekrytera en administratör och en servicetekniker.

– Det hoppas vi, säger han.