Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Swedbanks stängning väcker ilska

Swedbank lägger ner sitt kontor i Aneby. Det har fått många invånare att reagera med ilska.

I går kunde tidningen berätta om det beslut som innebär att Aneby nu blir helt utan något bankkontor. Vid årsskiftet bommar Swedbank igen för gott och lämnar de lokaler som byggdes om och fräschades upp för bara 2,5 år sedan.

I framtiden hänvisas kunderna i stället till Nässjö, Eksjö och Tranås. Beslutet att stänga bankkontoret i Aneby förklaras med kundernas förändrade beteenden och att efterfrågan på kvalificerad rådgivning ökar allt mer. Swedbank vill samla kompetensen på ett färre antal platser.

Reaktionerna på avvecklingen har inte uteblivit. På tidningens facebooksida har ett antal Anebybor kommenterar Swedbanks beslut. Så här lyder några av kommentarerna:

”Kunderna ska tydligen söka nya bankkontakter i städerna Eksjö, Nässjö, Tranås och Jönköping? Svagt av Swedbank att lämna/lägga ner bankservicen i Aneby. Den personliga kontakten kan tyvärr inte ersättas med en automat. Den försvinner säkert den också snart?”

”Dom vill ha våra pengar, men vill inte ge tillbaka någonting.”

”Dags att ha pengarna i madrassen”.

”Synd för lilla Aneby”.

”Vad är det för service till kunderna. Men det finns ju andra banker”.

”Dom vill väl inte ha med kunder att göra”.