Rosenqvist var en hårsmån från segern, där han i slutet av racet gjorde upp med stallkamraten Scott Dixon, som dock drog det längsta strået.

”Jag är väldigt glad över min första pallplats, och jag gav verkligen allt för segern”, säger Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Segermarginalen var ynka 9,3 hundradelar, den tredje minsta marginalen i Indycarhistoria.

"Scott hade väldigt dåliga däck på slutet och jag trodde att han skulle släppa förbi mig lite enklare, men det blev ett litet missförstånd där på det sista varvet. Som tur var kunde vi fortsätta utan problem och ta hem en dubbel för teamet".

Bland annat var de två stallkamraterna nära att nudda varandra. Dixon kallar loppet för galet och medger att en del av hans blockeringar av stallkamraten kanske inte var helt enligt regelboken.

– Jag lider lite med Felix. Jag försökte mig helt klart på några knep mot honom, säger han enligt AFP, och förklarar att om han skulle släppt svensken så skulle han även ha tvingats att släppa förbi hela högen.

Enligt pressmeddelandet går 27-åringen från Värnamo därmed upp i ledning i rookietabellen, och ligger nia i totaltabellen med 296 poäng.

Marcus Ericsson tvingades bryta efter två varv, sedan han var inblandad i en incident som ledde till bland annat en punktering.

TT

Relaterat till artikeln