Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor razzia mot butiker på Höglandet – illegala varor hittades

Illegala cigaretter, råtobak och vattenpipstobak hittades vid en stor tillsyn i flera butiker på Höglandet. Polisen kommer att inleda förundersökningar mot de butiker där de olagliga fynden gjordes.

De oanmälda kontrollerna gjordes i slumpmässigt utvalda butiker som har tillstånd att sälja tobak. Syftet var att kontrollera att Tobakslagen följs.

– Tillsynen gjordes i 13 butiker, i fyra kommuner på Höglandet och i fem orter, säger Ola Svensson, vid polisen på Höglandet.

– Man träffade på illegala cigaretter, råtobak och vattenpipstobak. Hur stor mängd vet jag inte, tillägger han.

Tillsynen gjordes av fyra kommuner på Höglandet. Med vid kontrollerna fanns även representanter från Polisen på Höglandet, Gränspolisen, Tullmyndigheten, räddningstjänsten samt Skatteverket.

– Kommunen är tillsynsmyndighet, men tillsynen gjordes av flera aktörer, säger Ola Svensson.

Polisen kommer att inleda förundersökning i de fall där den illegala tobaken hittades. Även räddningstjänsten och Skatteverket hade synpunkter i några av de besökta butikerna.

Polisen vill i nuläget inte lämna närmare detaljer om var tisdagens tillsyn skedde.