Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor enkät: Här är våra smultronställen

Det finns många vackra platser i vårt närområde. Vatten var ett återkommande tema när vi frågade 23 personer om deras smultronställen.

Ebba Asp, Tranås:

– Hemma på Norraby udde. Det är nära till sjö, skog och golfbana. Lugnet och tryggheten infinner sig direkt och allt jag älskar finns där.

Stefan Andersson, Blåvik:

– Promenadstråket längs stranden från Blåvik till Liljeholmen är fantastiskt.

Mattias Karlsson, Tranås:

– Sjön Sommen är en favorit, speciellt när man tar båten till olika ställen.

Emma Carlsson Löfdahl, Ydre:

– Mitt smultronställe är självklart här hemma vid sjön Sommen och Norra Vi. Det är lugnt och skönt, och naturen är fantastisk.

Åsa Larsson, Tranås:

– Jag älskar vatten, och eftersom jag är uppvuxen i Lidköping så får jag säga att det finns flera platser runt Vänern som är superfina.

Hanna Säll, Tranås:

– Sjön Sommen. Där har jag spenderat mycket tid sedan jag var liten, så att vara på sjön är sommar för mig! Det är också väldigt vackert.

Cecilia Axelsson, Tranås:

– Illern, där vi har en liten stuga. Men jag är också förtjust i Omberg, där det finns så mycket vacker natur. Sedan måste jag säga Trehörningstorpssjön. Där har mina föräldrar ett ställe döpt till Cissilund.

Kenneth Eklund, Hestra:

– Vår grillkåta vid Stora Skärsjön. Där är det lugnt och skönt att kunna sitta vid sjön.

Margit Johansson, Tranås:

– Vi har ett ställe vid sjön Sommen som ligger lite norr om Tranås. Eftersom vi har båt åker vi mer än gärna till Torpön.

Axel Wennerlund, Tranås:

– Hultet. Jag var med på en guidad tur förra sommaren och det var en väldigt fin miljö.

Krister Rydholm, Tranås:

– Jag måste välja två ställen. Först Mada gravfält och sedan Häradsbäcken som är ett område med väldigt fin natur.

Magnus Nilsson, Tranås:

– Jag tycker om Illern och området runt sjön. Sedan måste jag säga Tjusts skärgård och ön Rågö.

Johan Lindfors, Eksjö:

– Jag måste säga sjön Sommen. Från att jag var tolv år hade jag alltid tillgång till en båt och det är en sjön som jag saknar mest sedan jag flyttade från Tranås.

Joakim Ernst, Tranås:

– Min sommarstuga vid Säbysjön och där jag dyker i sjön Sommen. Där trivs jag väldigt bra.

Nicole Edensbo, Göteborg:

– All natur mellan Tranås och Gränna och sedan tycker jag lite extra om Stora Lunds naturreservat som ligger i närheten av Hästholmen. Det är en jättefin dykplats vid sjön Vättern.

Lena Hägg-Råsberg, Aneby:

– Vägarna runt sjön Ralången. Man kan starta i Aneby, åka via Nobynäs till Frinnaryd och tillbaka igen fast då på andra sidan sjön. Det är så vackert, både naturen, sjön och gårdarna. Perfekt för en cykeltur.

Magnus Norgren, Gripenberg:

– Jag gillar ju vatten och vi bodde tidigare vid sjön Noen. Efter att vi flyttade därifrån har vi fortfarande kvar båten i sjön. Att åka dit, ta båten och åka ut till några klippor som är lite halvhemliga och som man kan bada från – det tycker jag är helt läckert. Att ligga där i ensamheten med familjen, solen skiner och bara känna att man inte är en av 200 000 på en sandstrand.

Matilda Forsärla, Tokarp:

– Om jag ska välja ett smultronställe så får det nog bli den lilla stranden på sydöstra delen av sjön Illern. Dit brukar jag cykla och bada med min familj. Man ser ofta småfiskarna vid vassen och man kan tävla om vem som kan kasta kottar längst ut i vattnet och ha picknick såklart.

Per Gunnar Enocsson, Tranås:

– Torpet Kullen som ligger i Lilla Emtefall i Ulrika socken. Det är ett knuttimrat torp från 1800-talet där familjen tillbringar somrarna. I år blir det 20:e sommaren. Vi fick tillfälle att köpa torpet för fem år sedan och nu finns det 15 sängplatser.

Mikael Stenquist, Tranås:

– Illernreservatet. Det är för mig lugn och ro i en omväxlande natur. Man kan motionera eller bara ta en promenad. Och det finns många stigar att välja på.

Ola Forssmed, Stockholm:

– Jag har många smultronställen som skiftar lite beroende på humör, men i dessa tider är det ju perfekt att utforska nya ställen i närområdet där man bor.

Mats Axfors, Tranås:

– Lomsviken på Torpön är mitt favoritställe.

Hannah Klint Lidegran, Tranås:

– Mitt smultronställe är vår sommarstuga som ligger i Öninge, ett par kilometer utanför Ödeshög. Där spenderar vi helst våra lediga dagar.