Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stoppa invandringen

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Det kommer människor från andra länder hit till oss i Sverige och ställer till problem. Vi måste på något sätt komma till rätta med det här. De måste väl förstå att vi inte vill att folk utifrån kommer och belastar vår välfärd. Jag tycker det är lite oförskämt av dem.

Livet i de länder de kommer ifrån kanske är lite sämre än det i Sverige, men vore det inte bättre att de stannar där de är för förbättra sitt eget samhälle? Vi måste komma på ett sätt som får människor att stanna där de är och inte ge sig iväg bara för att det är lite sämre där. Visserligen är kanske huset de bodde i sönderbombat och det inte längre finns någon el, men de kan väl bo hos någon granne så länge.

När bomberna faller tycker jag att föräldrar skall sätta på barnen hörselskydd så de inte blir så rädda, annat är oansvarigt. Om skolan är sönderbombad får väl någon ge dem hemundervisning. Hur svårt kan det va? De måste ju begripa att bara för att deras barn är sprängda i bitar av granater kan de ju inte bara komma hit och tro de skall få allting.

När sjukhuset också har träffats av ryska flygbomber kan de väl söka någon gammal huskur som kanske är verkningsfull. Jag har hört att det finns naturläkemedel som är nog så verkningsfulla som de som finns i den hjälpkonvoj som väntar på att kunna köra in i staden.

Jag tycker att vi gemensamt och solidariskt skall satsa på ett sätt att få föräldrar som finns mitt i kriget att stanna där de är även om deras barn blir söndersprängda till köttslamsor. Svårigheter i livet drabbar väl oss alla då och då.

Evert Frisk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel