Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brand orsakade stopp i tågtrafiken

Det blev stopp i tågtrafiken på Södra stambanan mellan Tranås och Aneby på onsdagseftermiddagen och kvällen. Detta på grund av en gräsbrand.

Det blev stopp i tågtrafiken på Södra stambanan mellan Tranås och Aneby vid 17.00-tiden. Detta påverkade fjärrtåg på sträckan Stockholms södra-Norrköping–Malmö/Köpenhamn samt Krösatågen på sträckan Tranås-Nässjö.

Räddningstjänsten kallades ut till utkanten av Gripenberg där det brann i gräset längs tågrälsen. En förbipasserande larmade. Branden var snabbt under kontroll, men Trafikverket uppgav vid klockan 17.40 att det alltjämt var stopp i tågtrafiken. Nu angavs elfel som orsak till stoppet.

Vid klockan 18.10 meddelade Trafikverket att tågtrafiken åter var igång mellan Tranås och Aneby. Följdförseningar kan fortsättningsvis förekomma under kvällen. Resenärer hänvisas att kontakta sitt tågbolag för ytterligare information.