Så uttrycker sig Svenne & Lotta-stjärnan Lotta Hedlund efter att det blivit känt att hon åkt dit för snatteri i en butik i Sävsjö. I en intervju med tidningen berättar Lotta Hedlund att hon var torr i munnen och tog ett tuggummi innan hon betalat för sina varor. Då ska butikens väktare ha kommit fram till henne och gripit henne som misstänkt för snatteri.

Väktaren förklarade inte vad denne ville, utan jag trodde att jag var på TV och småskrattade för mig själv eftersom att det var så löjligt.

Jag började sedan förstå att det var på allvar och jag fick en riktigt obehaglig känsla. Båda köerna stannade upp och tittade på mig. Jag tänkte att nej, tänk om de tror att jag snor grejer. Det var mycket psykiskt påfrestande.

Lotta Hedlund togs därefter med till ett rum i butiken.

De sa till mig att sitta ner, som om jag var på något förhör. Då kom det fram att jag tagit ett tuggummi, som jag framhöll att jag betalat för. De ville varken titta på mitt kvitto eller räkna antalet tuggummin som kvarstod i påsen, berättar hon.

Jag hann sitta där en hel timma. Jag frågade om jag fick gå på toaletten, vilket jag inte fick, så jag frågade i stället om de tyckte att jag skulle kissa i handfatet. Jag blev så chockad över att jag fick ett nej.

Polis tillkallades till platsen, de hade dock inte tid att komma, varefter Lotta Hedlund släpptes.

Polisen i Jönköping bekräftar att en anmälan från Lotta mot vakterna har inkommit gällande tjänstefel. Bevisläget verkar dock vara diffust eftersom ord står mot ord.

Även polisen tycker att väktarna behandlade mig på ett konstigt sätt. Inte för att jag ska få någon speciell behandling bara för att jag är den jag är, men proceduren var väldigt märklig, uppger Lotta som efter händelsen hämtades upp av sin exman Svenne Hedlund.

Två dagar senare gick Lotta ut för att handla ensam för första gången sedan händelsen.

Jag märkte att många har uppmärksammat den här situationen. En kassörska bara skakade på huvudet och konstaterade att något sådant inte får hända. De där känslorna finns fortfarande pirrande i magen. Det kändes lite konstigt.

Jag släpper en ny skiva den här veckan som heter ”Sympathy”, och det är det minsta som de här väktarna har, sammanfattar Lotta Hedlund.