Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sportlov med sagor

På fredagen bjöds de minsta barnen på sagostund i biblioteket. De lyssnade hänfört när Sanna Godenäs läste högt från sagornas värld.

Många barn och föräldrar har passat på att besöka biblioteket under barnens ledighet för sportlovet.

– Det märktes redan i måndags att det var mer folk än vanligt, säger bibliotekarie Annelie Johansson.

Flera aktiviteter har anordnats under veckan, som en pysselstund på temat kärlek. På fredagen var det sagostund för de minsta barnen.

Sanna Godenäs läste högt från flera böcker. Bland annat läste hon berättelsen om Olle och Bolle, två syskon som ibland bråkar med varandra.

– Vi försöker att ha många aktiviteter under sportlovet. Biblioteket ska vara en given plats att gå till, säger bibliotekarie Sanna Godenäs.

Barnen skriver

Under sportlovet har biblioteket anordnat en skrivartävling för barn i åldrarna 6-12 år. Barnens uppdrag var att skriva en egen berättelse utifrån en bild.

– Vi vill peppa dem att läsa och skriva, helst på lovet. Jag var ute och bokpratade redan i förra veckan, säger Sanna Godenäs.

Hon besökte skolor, denna gång klädd som superhjälte, för att tillsammans med barnen hitta på egna "minihistorier".

Många barn har skickat in sina berättelser till tävlingen. Bidragen visar att det inte råder någon brist på fantasi bland barnen i Aneby.

Personalen ska välja en vinnare som meddelas i nästa vecka.