Nu är den anrika fabriken på väg bort från Sävsjö. Produktionen av större fälgar till skogs- och jordbruksmaskiner har successivt flyttat till Lettland under året och nu jobbar bara åtta personer kvar med andra uppgifter, säger Jan Wennberg, vd på Trelleborg Industri.

– Vi har fortfarande åtta stycken som jobbar men alla maskiner utom de vi har använt fram tills nu har vi flyttat. Fram till nyår kommer vi nu att städa upp och göra rätt mot hyresvärden med fabrikslokalen.

Läs mer: Anrik Sävsjöfabrik stänger

I januari förra året meddelade bolaget att de 31 anställda varslades för uppsägning då produktionen flyttas till Lettland. Målet var att det skulle vara klart andra halvan av 2018 och nu är det i praktiken genomfört.

– Allt har gått enligt planerna med avvecklingen, säger Jan Wennberg.

Trelleborgs kontor i Sävsjö

Foto Caj Källmalm

Börsnoterade Trelleborg köpte företaget i Sävsjö i slutet av 80-talet. Efter flytten finns inte mycket kvar av närmare 80-års produktion. Personer med insikt som tidningen har pratat med tycker att det är tråkigt att se hur produktionen under året successivt har försvunnit.

Relaterat till artikeln

– Det ser illa ut. Det är ett familjeföretag som slaktas. En industriepok i Sävsjö går i graven, säger en tidigare medarbetare.