Det var i början av sommaren som Nässjöbon besökte den aktuella restaurangen, trots att han var portad därifrån. Personalen påtalade detta när mannen klev in genom dörren, en upplysning som inte föll i god jord.

Enligt ett vittne som befann sig i lokalen samtidigt tog mannen först restaurangens kortläsare och kastade den mot en i personalen. Därefter gav han sig på kassaapparaten och puttade ner den i golvet. Enligt vittnet ska mannen ha avslutat det hela med att kasta en kaffekanna, med kaffe i.

Mannen, som inte själv medverkade vid rättegången, förnekar brott. Tingsrätten, som stödjer sig mot både vittnets uppgifter och fotografier, anser dock att mannen gjort sig skyldig till skadegörelsen och dömer honom till 60 dagsböter om vardera 80 kronor.

Kassaapparaten blev skev när den small i golvet och har enligt restaurangen inte gått att laga vilket inneburit att man tvingats skaffa en ny efter mannens besök. Den nya apparaten kostade drygt 14 000 kronor, en summa som restaurangen också krävde av mannen i skadestånd. Eftersom kassan var åtta år gammal anser tingsrätten dock att 8 000 kronor är ett mer rimligt skadestånd.