Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolinbrott kan vara på väg att klaras upp

En man i 50-årsåldern misstänks för ett inbrott på en Tranåsskola. Tranåsbostäder, som äger fastigheten, yrkar att mannen ska betala skadestånd för reparationskostnaderna för de skador som uppstod i samband med inbrottet.

Inbrottet på Hubbarpskolan ska ha skett den 8 augusti i år. I åtalet som väcktes mot den misstänkte mannen under tisdagen står det ”i lokalerna har han olovligen tagit en dator till okänt inte ringa värde, som tillhörde skolan”.

Åklagaren som väckt åtalet mot mannen anser att mannen begick gärningen med uppsåt att stjäla. I polisförhör har mannen också erkänt att han gjort sig skyldig till brott.

Tranåsbostäder yrkar att mannen ska betala skadestånd på 8 400 kronor. Ett belopp som ska motsvara kostnaderna för reparationerna som krävdes på skolan efter det aktuella inbrottet.

Rättegången mot mannen beräknas ta cirka 30 minuter, enligt åtalet.