När städpersonal kom till Mogärdeskolan på onsdagsmorgonen stod flera dörrar inne på skolan uppbrutna. Det stod alltså tidigt klart att det rörde sig ett inbrott. Polis kontaktades.

Personal såg att dörrar var uppbrutna och att det låg flera lister på golvet. Vi som rör är vana att röra oss i lokalen upptäckte snart att vissa saker fattades. Det handlade inte om några större tillgrepp, men ett fåtal tekniska prylar och ytterst lite kontanter saknades, säger Bodil Gustafsson, rektor för högstadiet på Mogärdeskolan.

På förmiddagen anlände polisen för att genomföra en teknisk undersökning, för att klarlägga om fler saker stulits och för att säkra eventuella spår efter inbrottstjuvarna.

Man blir väldigt besviken att människor gör så här. Det känns för både oss i personalstyrkan och för eleverna. Det blir inte den trevliga arbetsdag man hade tänkt sig från början, säger Bodil Gustafsson.

Genom åren har Mogärdeskolan varit relativt förskonad från inbrott. De senaste åren har det dock inträffat ett par händelser där tjuvar har ”hälsat på”.

Vi är inte så förskonade längre. För ett par år sedan hade vi ett större inbrott och för någon dag sedan var tjuvar inne i en angränsande lokal inne på skolans område. Även då var det fråga om en stöld, säger Bodil Gustafsson.