Det var strax före sjutiden på fredagsmorgonen som kvinnan själv ringde 112 och berättade att hon behövde akut hjälp. Kvinnan ska enligt polisen berättat att hon inte vetat varför hon befann sig vid järnvägsstationen. Hon ska enligt polisen även uppfattats vara påverkad av någonting.

– Än så länge har vi inte fått någon vettig information, men hon har tillsynes inga allvarliga skador av det vi vet men det går inte utesluta att hon blivit utsatt för något brott, sa Åsa Willsund, polisens presstalesperson under fredagsförmiddagen.

– Med tanke på vad vi inte vet just nu kan det i värsta fall landa i ett grovt brott.

På grund av henne tillstånd när hon hittades kunde polisen inte förhöra henne, istället fördes hon till sjukhus med ambulans.

Senare under dagen klarnade bilden något för polisen. Efter att kvinnan vårdats på sjukhus kunde en polispatrull hålla ett första förhör.

Polisens förundersökningsledare, Martin Seitl, bekräftar att det handlar om en minderårig tjej under 18 år.

Det polisen försökt ta reda på är om hennes 112-samtal gjordes på grund av att hon ville anmäla ett våld- eller sexualbrott.

– Just nu pekar inget på att det ska skett, det är därför vi jobbat på ganska mycket med detta. Det vi kan konstatera i så fall är att hon blivit drogad på något sätt, säger Martin Seitl.