Tranås Tidning fångar inte bara nyheter och händelser i text- och bildform, utan även tv. Nedan listar vi de tio mest sedda tv-klippen från 2019.

Fullt ös med Lasse Stefanz på Tranås cruising

Tranås Caroliners populära cruising fick i år en extra guldkant på sitt evenemang. Folkkära gruppen Lasse Stefanz spelade på en specialbyggd scen ovanför (!) Storgatan. Medan bilarna cruisade fram kunde publiken samtidigt njuta av det skånska dansbandets toner.

Vi sände live direkt från Storgatan

Vi har gjort det en gång tidigare, men i år var det dags igen. Vi sände direkt från cruisingen. De som inte kunde vara på plats själva kunde därför följa folkfesten genom vår livesändning och de som faktiskt deltog hade möjlighet att återuppleva evenemanget i efterhand.

Olle Jönsson tog sig ner till publiken

På tredje plats har vi Lasse Stefanz igen och den här gången hade sångaren Olle Jönsson tagit sig ner till publiken och bilarna på markplan. En och annan passade på att skaka hand med frontmannen.

100-årsjubileet invigdes med ljusshow

Tranås stad fyllde under 2019 100 år som stad och vid förra nyårsfirande invigdes jubileet med en färgsprakande ljud- och ljusshow med Stadshuset som filmduk. Åskådarna fick även följa med på en tidsresa genom stadens 100-åriga historia.

Mink kämpade med stor ål på Svartåns is

Tranåsbon Thomas Andersson fångade en annorlunda kamp på film när han i början av året fick syn på en ål och en mink på Svartåns is. Minken kämpade för att få ålen från isen till ett närliggande stenröse, vilket den till slut lyckades med.

Stor vattenläcka i Tranås – undergång avstängd

Den 13 augusti fick järnvägsundergången på Ängarydsgatan stängas av för trafik på grund av en omfattande vattenläcka. Vatten forsade ut på platsen sedan en ledning gått sönder i samband med ett fjärrvärmearbete på platsen.

SVT spelade in de sista scenerna till ”Husdrömmar”

Tv-programmet ”Husdrömmar” slog tittarrekord när Sofia Peterssons och Sebastian Anderssons containerhus visades upp. I slutet av februari var ett team från SVT – bland annat Anne Lundberg och Gert Wingårdh – på plats i Norraby för att spela in de sista scenerna.

Taif-fansen firade i Vimmerby

Tranås AIF:s supportrar vallfärdade till Vimmerby för Allettanpremiären. Väl där fick de uppleva en stark vändning av Taif och det vilda firandet med de cirka 300 tillresta fansen tog över hela ishallen.

En rundtur i nya förskolan

I höstas invigdes Tranås sprillans nya förskola Nötskrikan, men redan en månad tidigare fick Tranås Tidning en exklusiv rundvandring i lokalerna. Wigénsgruppen låg bakom satsningen och fastighetschefen Linus Quist guidade reportern runt i skolbyggnaden.

Lastbilssläp blockerade väg efter olycka

Flera personer, tre vuxna och två barn, drabbades när en lastbil och en bil kolliderade på länsväg 133 ungefär i höjd med Adelöv. Lastbilen hamnade i diket, medan släpet stod kvar på vägen och trafiken fick därför ledas om via marknadsplatsen.