Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se det möjliga, inte det omöjliga

Hjälp, våra liv har blivit begränsade! Vi får inte åka till fjällen, vi tvingas hålla avstånd i matbutiken (men det finns mängder av mat), utlandsresor ställs in, bröllop skjuts på framtiden och att träffa vänner eller släkt är inte längre så lämpligt. Konsumera - det vi alltid tar till när ledan knackar på dörren – inte ens det kan vi distrahera oss med på samma sätt. Köpcentrumen, samhällets nya ”kyrkor”, är i dagens läge inte längre ett riskfritt lördagsnöje. Inte ens de riktiga kyrkorna går att samlas i. Vad ska vi göra nu då?

”Enjoy the little things”, några få tryckta ord på min vägg får mig att hitta tillbaka till glömda värden. Hur vårt nu ”begränsade” liv inte gör livet mindre så länge jag inte tillåter det. Mitt fokus tvingas skifta. Helt plötsligt blir de små sakerna de stora. Som en kopp nybryggt kaffe i vårsolen. Hoppande barn på studsmattan. Vitsippan som står i en sjungande kör i skogsbrynet. Fåglarna som hälsar våren i vanlig ordning. Listan över vardagliga mirakel kan göras lång.

Jag väljer att suga ut det positiva i allt det möjliga, i livet som fortfarande ”bara” är. Då märker jag hur de små möjliga sakerna ställer de omöjliga i skuggan, hur de skapar en balans inom mig. Jag känner mig inte längre begränsad, jag blir ett öga i stunden. Livet fyller sig självt, utan min hjälp.

Tina Falltorp

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel