Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sävsjökvinna döms för slag mot ex

Det blev stökigt i bostaden och polisen kontaktades. Nu har en Sävsjökvinna dömts för ringa misshandel av sitt ex och för hot mot tjänsteman.

Straffet för kvinnan, som är i 60-årsåldern, stannar vid 70 dagsböter.

Av domen mot kvinnan framgår att hon i slutet av oktober i fjol var hemma hos en man som hon tidigare haft en relation med.

Mannen hade under rättegången bara vaga minnesbilder från den aktuella dagen men han mindes att besöket urartade och att polis tillkallades till hans bostadsadress i Sävsjö. Både han och kvinnan hade varit berusade vid tillfället, konstaterade han.

Under rättegången påmindes han om vad han sagt i ett första polisförhör mer nära inpå händelsen. Han hade då sagt att kvinnan hade gett honom ett rejält slag med knuten näve över halsen och att det känts ”rätt obehagligt”.

Mannen sa då till tingsrätten att han inte trodde att han ljugit för polisen om detta

Såg slaget

Poliserna som kom till platsen vittnade under rättegången om hur de sett kvinnan slå mannen. Båda hade sett hur hon slog mot mannens haka eller hals och båda berättade att de hade hört ett gurglande ljud från mannen. En av dem hade också sett hur mannen tog sig för halsen efteråt.

Poliserna vittnade också om hur upprörd kvinnan hade varit då de skulle omhänderta henne. Hon hade varit mycket berusad, så pass att hon talat till en fjärde, icke befintlig, person i polisbilen. Som om det hade suttit någon på passagerarplatsen i framsätet fast det inte gjorde det.

Under färden till polishuset hade kvinnan också hotat att döda den ena polisen samt använt könsord.

Svag bild

Den åtalade kvinnan sa under rättegången att hon hade svaga minnesbilder av att poliserna som kommit för att hämta hennes hos exet hade varit våldsamma mot henne.

Däremot mindes hon inget bråk eller någon dispyt, varken i mannens bostad eller i polisbilen.

Eksjö tingsrätt fann ingen anledning att ifrågasätta de båda polisernas uppgifter utan ansåg att åtalet var styrkt. Brotten var dock inte allvarligare än att påföljden kunde stanna vid 70 dagsböter, ansåg tingsrätten.

På grund av kvinnans ekonomiska situationen uppgår den totala bötessumman inte till mer än några tusenlappar.