Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så blir vädret i veckan

Snöfall inleder veckan på flera håll i Ångermanland. Det bidrar till det kvarliggande snötäcke som enligt SMHI kom förhållandevis sent i år.

– Tiden för vinterns ankomst var relativt normal jämfört med tidigare. Däremot har det kvarliggande snötäcket dröjt på sina håll. Normalt är att det ligger snö på marken från mitten på november, men höstens milda väder har gjort att det försenats, säger Sandra Andersson, meteorolog på SMHI.

Det milda vädret är en följd av det lågtryck som legat över Skandinavien och som i stället för snö gett stundvis kraftiga vindar.

Bakom måndagens snöfall kommer mildare luft som rör sig in över Ångermanland. På tisdag väntas därför mildare väder, plusgrader och vindbyar.  

– Från onsdag och resten av veckan blir det kallare igen och uppehållsväder. 

Varmast i veckan enligt prognosen från SMHI, 7 grader, blir det i Kramfors på tisdag vid 13-tiden. Kallast, -9 grader, blir det i Sollefteå på fredag natt vid 01-tiden.