Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rosenqvist till sjukhus efter krasch i Indycar

Felix Rosenqvist från Värnamo var inblandad i en krasch redan på det första varvet och fick bryta Indycarloppet i Pennsylvania. Han fördes till sjukhus för vård men kunde åka hem efter en läkarkontroll. – Jag hade definitivt tur som kom undan utan allvarligare skador efter att ha hälsat på där i skyddsstängslet, säger han enligt nyhetsbyrån TT.

Indycarracet på Poconobanan i Pennsylvania tog slut snabbt och våldsamt för Felix Rosenqvist. Hans bil träffades av Takuma Satos och flög i mycket hög hastighet längs med staketet på ovalbanan och slog sedan i marken.

Tv-bilderna visade hur föraren från Värnamo satt kvar i sin bil medan räddningspersonalen kom fram till honom. Efter någon minut kunde Rosenqvist ta sig ur bilen och såg ut att kunna gå själv av banan.

Rosenqvist vårdades först vid banans sjukstuga, men tävlingsläkaren fattade sedan beslut att föra honom till sjukhus.

– Vi har skickat Felix till sjukhus för noggrannare undersökning. Han har inga livshotande skador och jag tror att han kommer att bli bra, han gick för egen maskin, säger tävlingsläkaren Geoffrey Billows i Viaplays tv-sändning.

Fem bilar

Rosenqvist fördes till ett sjukhus där han efter en läkarkontroll slapp att bli inlagd.

– Jag hade definitivt tur som kom undan utan allvarligare skador efter att ha hälsat på där i skyddsstängslet. Jag har lite ont i ryggen och en del huvudvärk men känner mig i övrigt ok, säger han i ett pressmeddelande rapporterar nyhetsbyrån TT.

Fem bilar var inblandade i incidenten. Sato var den som orsakade olyckan genom att köra in i Alexander Rossis bil. Japanens bil studsade sedan tillbaka ut på banan och träffade Rosenqvists. Alla som var inblandade i olyckan klarade sig utan skador.

På ovalbanor som den där veckans Indycarlopp körs kan hastigheten nå upp till 370 kilometer i timmen.

Felix Rosenqvist kör sitt första år i Indycar, en av USA:s största bilsportserier. Svensken ligger på nionde plats i sammandraget och kom i förra loppet i juli på andra plats i loppet i Ohio, vilket är hans bästa placering hittills.

Marcus Ericsson, den andra svensken i Indycar, var inte inblandad i olyckan.

Poconobanan har tidigare kritiserats för att vara för farlig att köra. Så sent som i fjol inträffade en mycket svår olycka på banan då föraren Robert Wickens skadades allvarligt efter att ha kört på en medtävlares bil.

Wickens bil flög in i säkerhetsstaketet och snurrade runt flera varv i väldigt hög hastighet och kanadensaren sitter efter olyckan i rullstol.

Det var Wickens plats i Schmidt Peterson Motorsport-stallet som Marcus Ericsson fick ta över i år.

TT