Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Resebyråer i Eksjö och Nässjö går samman - Lingmerths samlar verksamheten

Lingmerths resebyrå slår samman sina butiker i Eksjö och Nässjö. Lingmerths Höglandet blir namnet på den nya, gemensamma verksamheten.

Lingmerths kommer att ha fysisk närvaro i båda Höglandsstäderna även i fortsättningen. Men privatförsäljningen koncentreras till Nässjö, till följd av att man ser man ser en förändring i hur privatpersoner bokar sina resor.

De flesta tar idag kontakt via mejl eller telefon, istället för att besöka resebyrån.

Flytten kommer inte att påverka affärs-, grupp- och konferenskunder.

–Det blir ingen förändring för våra affärs-, grupp- och konferenskunder, berättar Peter Eklund VD Lingmerths resebyrå.

Ingen mister jobbet

Flytten medför att privatpersoner som vill prata resor med någon anställd på plats i butik får ta sig till Nässjö. Lingmerths planerar att ta med sig personal från Eksjö till Nässjö.

– Ingen blir av med jobbet, konstaterar Peter Eklund.

I september påbörjas arbetet med sammanslagningen och man hoppas vara färdiga med flytten vid årsskiftet.

– Vi sätter igång efter semestern, säger Peter Eklund.

Lingmerths resebyrå är sedan en längre tid inne i en positiv utveckling och omsätter cirka 900 miljoner kronor, varav affärs- och grupp- och konferensresor utgör nittio procent av omsättningen.

Företaget ser en ökad efterfrågan och ett ökat behov av service hos sina affärs- och grupp- och konferenskunder samtidigt som man märker ett ändrat köpbeteende hos sina privatkunder, där kontakten i högre utsträckning sker via mejl och telefon.