Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekrytering

Förra året utbildades de sista värnpliktiga i Sverige. Försvaret ska nu helt bygga på frivillig rekrytering. Enligt uppgifter i Svenska Dagbladet har försvaret det första året inte lyckats dra till sig tillräckligt många.

Försvarsmakten har ett litet rekryteringsbehov jämfört med till exempel sjukvården, läraryrket, handeln eller industrin. I verkligheten kommer försvaret att ha mindre personal än kommunerna i ett enda län som Gävleborg. En del av den framtida försvarspersonalen kommer att vara hemförlovad och bara inkallas vid behov inom landet eller internationellt.

Ska försvaret kunna locka till sig bra personal behövs goda arbetsvillkor, en positiv anda, att tjänsten känns meningsfull och att den utbildning som ges blir meriterande också civilt. Försvaret behöver förhållandevis unga, så de flesta måste ganska snart gå vidare till andra yrken.

Svenskt försvar är numera mer centraliserat än någonsin. Ska rekryteringen lyckas måste den dock ske runt om i landet. Arbetsförmedlingen behöver lära sig om försvarets många yrken för att kunna ge arbetssökande information. De militära enheter som finns ute i länen, i vårt fall Gävleborgsgruppen intill högskolan i Gävle, bör som en viktig uppgift ha att också vara rekryteringsorgan.