Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rånförsöket mot Pressbyrån – nu ställs Tranåsbo inför rätta

På måndag genomförs rättegången mot den Tranåsbo som misstänks för rånförsök mot Pressbyrån. Tidningen kommer att vara på plats och livechatta direkt från Eksjö tingsrätt.

Tranåsbon har åtalats för sammanlagt fyra olika brott. Ett rånförsök, skadegörelse, våld mot tjänsteman samt ringa narkotikabrott. På måndag äger rättegången mot mannen rum och vi kommer att bevaka förhandlingarna på plats i tingsrätten. Från klockan 09.00 fram till att rättegången avslutas går det att följa vad som händer genom vår livechatt.

Det misstänkta rånförsöket ägde rum tidigt på morgonen, tisdagen den 9 april. En anställd i butiken blev hotad av en maskerad person, som försökte få med sig kontanter och cigaretter. Rånet stoppades när kunder kom in, varpå personen flydde från platsen.

Det dröjde dock inte någon längre tid innan polisen grep en misstänkt. En ung Tranåsbo greps och anhölls på onsdagskvällen och kunde då även kopplas ihop med en annan händelse.

Flydde men greps senare

Lidl-butiken blev utsatt för skadegörelse i form av klotter på onsdagen. När en väktare skulle ingripa mot mannen, började den sistnämnde ändå köra från platsen varpå väktaren en kort stund fortfarande befann sig med halva kroppen i bilen. Den misstänkte lyckades fly från platsen, men greps alltså senare av polis.

Utöver redan nämnda händelse ska mannen även ha brukat narkotika.

Mannen har erkänt alla gärningspåståenden, förutom våld mot tjänsteman.