Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Råndömd överklagar till hovrätten

Den man som dömdes för rån mot en Sommenbo överklagar domen. Han fortsätter att förneka att han ens varit i offrets bostad och vill bli frikänd.

I slutet av förra året dömdes en man och en kvinna för bland annat rån. Det var den 7 november som de utsatte en Sommenbo för ett rån i dennes bostad. Duon greps kort efter händelsen. I bilen de färdades i påträffades ett betalkort som tillhör ett företag offret tidigare arbetade för. Kortet var en av de saker som stals i samband med rånet.

Mannen dömdes till fängelse i två år och nio månader, medan kvinnan fick 2,5 års fängelse. Båda ska även betala skadestånd till rånoffret. De båda ansågs vara skyldiga till rån av normalgraden, däremot dömdes enbart mannen för bedrägeri och övergrepp i rättssak.

Han dömdes till ytterligare ett skadestånd och ska betala ungefär 4 500 kronor till företaget som äger betalkortet som stals och senare användes på en bensinstation.

Han vill blir frikänd

Nu har mannen genom sin försvarare lämnat in ett överklagande. Han vill att Göta hovrätt frikänner honom helt från rån, bedrägeri och övergrepp i rättssak. Han fortsätter att förneka brott och menar att han inte har varit hemma hos måläganden samt att det inte finns någon teknisk bevisning som binder honom till brottsplatsen.

Att offret har pekat ut honom som en av rånarna anser mannen enbart grundas på att de träffats vid ett tidigare tillfälle. Som bevisning har mannen åberopat sitt eget förhör från tingsrätten.