Sporthelgen inleddes med en riktig publikfest när Vetlanda tog emot Vimmerby i innebandys division 2. Vimmerby hade inför matchen aviserat att två bussar med supportrar skulle dyka upp. Över 500 personer fick också se Vetlandas skyttekung från förra säsongen vakna till liv, dock förgäves skulle det visa sig.

Skyttekungen Jesper Henriksson (87) gjorde tre mål när VIB föll i förlängning mot Vimmerby.

Foto Robert Corell

I Vetlanda spelades det också bandy på fredagskvällen då VBK tog emot Motala. Ett VBK som var ett av Elitseriens bästa lag på att försvara sig på hörnor. Hemma mot Motala blev precis tvärtom.

Under veckan jobbades det febrilt med att sammanställa läget för lagen i den på förhand heta division 4 i fotboll, där många lokala lag är inblandade kommande säsong. Den släpptes på sajten på fredagen och är en matig läsning för alla som är intresserade av lokalfotbollen.

Eksjö tog en bekväm seger mot Katrineholm i hockeyfyran på lördagen.

Foto Oskar Mörnefält

På lördagen passade vi på att hänga lite med Eksjö HC när de mötte Katrineholm i hockeyfyran. I artikeln finns det en hel del bilder och även ett TV-klipp där känslorna flödar.

Tranås föll tungt mot obesegrade KS Bandy när laget kom på besök i Tranås.

Foto Oskar Mörnefält

På söndagen var det dags för bandy återigen när Tranås Bois damer tog emot KS Bandy i en riktig toppmatch i Allsvenskan. Båda lagen var inför matchen obesegrade och slogs om platser i toppen av tabellen. Tyvärr för Tranås var det gästerna som drog det längsta strået.

Ett lag som haft det tufft under hösten är Nässjö IBF som förlorat nio av tio matcher inför höstens sista match på söndagen. Då passade laget på att åka till Gnosjö och ta laget första vinst på bortaplan och skickade dessutom en pik till rivalen inför mötet efter jul.