Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Psykologi i fokus på näringslivsträffen

Självinsikt och stresshantering stod på programmet under onsdagskvällens näringslivsträff. – Ni får passa på att mingla och berätta om er själva för vi ska gräva djupt i psyket ikväll, säger Jacob Sundberg, konferencier för kvällen, innan kvällens program drar igång.

Omkring 120 personer är samlade bland bilarna på Holmgrens bil för att mingla och lyssna på föredrag. Den här gången fokuseras det på personligheter, värdering, stress och välbefinnande.

– Man uppfattar sig själv på ett sätt, men sedan kan man upptäcka att andra kanske uppfattar en på ett annat sätt, säger Joakim Skirhammar från scenen.

Viktor Fransson och Joakim Skirhammar håller workshop där de har hämtat inspiration från boken "Omgiven av idioter", av Thomas Erikson.

Olika personlighetstyper

Deltagarna får uppskatta vilken personlighetstyp de själva har och även fundera kring sina värderingar och vad som är viktigt för dem.

Är man kanske den vänliga och lugna, eller den kraftfulla som är med mycket energi. Deltagarna får bocka av ord för att se vilken personlighet man har mest drag av.

– Jag började bocka av orden innan det var dags och lyssnade inte färdigt, och sedan ville jag göra det på mitt eget sätt. Jag är nog ganska typisk för en röd personlighet, säger Laila Norss, från Nässjö kommun.

Hon skrattar.

Upplägget tyckte hon var bra och workshopen bjöd in till samtal.

– Man lär känna varandra när man sitter och pratar. Sedan är det spännande att förstå varför man reagerar som man gör i en grupp, säger hon.

Lyfta mentala biten

Efter middagen blev det fokus på stresshantering där Anna Thoursie, socionom och psykoterapeut och Lisa Bengtsell, legitimerad psykolog berättade mer om hur man kan ta hand om sig själv för att undvika stress.

– Vi tycker att det är roligt att lyfta den mentala biten för arbete och fritid är en helhet. Det är dags att ha det perspektivet, säger Jacob Sundberg, konferencier och arrangör för kvällen.

Näringslivsträffen arrangeras av Nässjö Näringsliv AB två gånger om året. Varje gång har de också en medarrangör där evenemanget genomförs, vilket den här gången var Holmgrens bil.