Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiärkänslor när Diggiloo kommer till Eksjö

Eksjö är första utomhusstoppet på Diggilooturnén och arrangörerna räknar med att biljettförsäljningen kommer slå samtliga tidigare år. – Vi är så taggade på Eksjö, det känns som premiären för oss, säger Patrik Krall, producent för Diggiloo.

Eksjö står i år för utomhuspremiären av Diggiloo, den riktiga premiären sker egentligen i Malmö två dagar tidigare. Till dess är det mindre än en månad kvar. Den 5 juli är det dags för gänget att ställa sig på scen på Sjöängen för att leverera en show med artister som John Lundvik, Jessica Andersson, Arvingarna med fler.

– I år har vi lyckats få de mest aktuella artisterna någonsin. Det är verkligen mitt i prick. Alla känner till dem och det är nog en anledning till varför biljettförsäljningen går så sjukt bra i år.

– Alla artisterna var bokade innan Melodifestivalen så ingen kunde veta att just artisterna till Diggiloo skulle bli några av de mest spelade och populära. Just nu övar de för fullt. Denna veckan hemma på egen hand efter förra veckans rep med sång och dans tillsammans med alla artister, säger Krall.

2019 - ett toppår

Det är den 17:e upplagan i ordningen av turnén och det är femte året som man återvänder till Eksjö. Härifrån har man goda erfarenheter av bra samarbetspartners och en härlig publik.

– Flera ställen är utsålda, det är Eksjö snart med men det finns några biljetter kvar om man är snabb.

Producent Krall tror att det finns flera anledningar till varför försäljningen går så bra i år. Bland annat så tror han att många har en bra känsla från förra året då det i samband med vädret blev väldigt uppskattat.

– Jag tror också att många väljer att inte åka utomlands i år på grund av miljöfrågan samt att svenska kronan går så dåligt och då väljer många att hitta på saker i Sverige istället, säger Patrik Krall, producent för Diggiloo.