Hytting skriver i sitt inlägg att han säger sig veta ha majoritet för sin åsikt som han säger sig basera på diskussioner med regionens egna tjänstemän.

När tidningen når honom vill han inte kommentera vilka partier och politiker som utgör denna majoritet.

– Det vill jag inte kommentera. Jag vill bara kasta in en boll i spelet. Jag säger inte vilket sjukhus som borde läggas ner, bara att man måste våga diskutera det, säger Hytting.

Malin Wengholm, M-politiker och regionstyrelsens ordförande, har kommenterat Hyttings Facebookinlägg och säger där att detta inte är någonting Alliansen eller Moderaterna i Jönköping står bakom. Hon poängterar även att Hytting för två veckor sedan lämnade sitt uppdrag som ledamot i regionstyrelsen.

När tidningen når henne per telefon säger hon att det här inte längre är en fråga Hytting äger sedan han avgick som ledamot i regionstyrelsen.

– Som det ser ut så kommer befolkningen i regionen öka de kommande åren. Så frågan är snarare hur vi ska se till att vården klarar av befolkningsökningen. Då kommer vi behöva alla akutsjukhus, säger Wengholm.

Inte heller socialdemokraten Carina Ödebrink som är 2:e vice ordförande i regionstyrelsen ställer sig bakom Hyttings inlägg.

– Det finns en tydlig överenskommelse mellan alla partier i regionstyrelsen att vi ska ha tre akutsjukhus i länet. Ska vi säkra en bra sjukvård där vården finns så nära länsborna som möjligt samtidigt som alla har tillgång till specialistvården behöver vi alla våra sjukhus.

På frågan om varför regionstyrelsens ordförande från samma parti förnekar att det finns för många akutsjukhus i länet svarar Hytting:

– Jag har ventilerat denna fråga med båda sidor av blocken. Det är bara valtaktik att de säger att detta inte är en aktuell fråga. Du får ställa frågan till de andra företrädarna i styrelsen om de tror att den struktur vi har idag är relevant och kostnadseffektiv om 10 år.

Hernández: Upp till bevis om akutsjukhusen i länet!