Strax efter 12 på torsdagen inkom ett larm till SOS om ett drunkningstillbud i närheten av Örserum. Lyckligtvis befann sig en polispatrull i närheten för trafikkontroller när de uppmärksammades om olyckan på vattnet, enligt polisen.

– Poliserna drog upp tre barn som paddlat kanot när den vält. Det fanns en kanot till i vattnet med vuxna, antagligen föräldrar, som försökt dra upp barnen men inte lyckats, Björn Öberg presstalesperson vid polisen region Öst.

Fyra barn hade hamnat i vattnet omkring 500 meter från land men ett av dem hade lyckats ta sig till land på egen hand. Vid stranden kom poliserna i kontakt med en man som skulle ut och fiska med sin båt. Gemensamt åkte de ut på vattnet för att undsätta barnen.

– Det var väldigt lyckligt att barnen som hamnat i vattnet hade flytvästar, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen.

Barnen var nedkylda när de plockades upp, men mådde efter omständigheterna bra. Efteråt fördes barnen vidare till ett hus där de fick värma sig. Inget av barnen var i behov av sjukvård efter händelsen.