Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort knarktillslag i Tranås – man har häktats

En man i 25-årsåldern har häktats på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott. Detta efter att polisen hittat en större mängd narkotika och kontanter hemma hos honom.

I samband med att polisen i onsdags kväll kontrollerade en för dem känd person i Tranås väcktes misstankar om att han var narkotikapåverkad. Därmed fanns skäl att visitera mannen.

– Vid visitationen hittade polisen narkotika på personen och därför togs beslut om husrannsakan hemma hos honom, säger Roger Olsson, presstalesperson vid Polisen Höglandet.

I Tranåsbons bostad hittade polisen sedan en så stor mängd narkotika att mannen nu är misstänkt för grovt narkotikabrott. Mannen, som är i 25-årsåldern, greps därför efter tillslaget och är fortsatt frihetsberövad. Han har nu även begärts häktad.

– Det rör sig om en större mängd narkotika i form av varierande substanser. Vid husrannsakan hittades också en ansenlig summa i kontanter, säger Roger Olsson och fortsätter:

– Både narkotikan och kontanterna är tagna i beslag.

Roger Olsson är i nuläget inte beredd att närmare än så specificera vare sig hur stor mängd narkotika eller hur mycket kontanter det handlar om.

– Men det handlar om rätt mycket pengar och en hel del narkotika, säger han.

Mannen häktades under fredagseftermiddagen på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott. Som skäl anges att han på fri fot skulle kunna undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen samt att det finns risk att han fortsätter sin brottsliga verksamhet.

Åtal ska väckas eller omhäktning ske senast den 4 oktober.