Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polis till Tranås – kan vara otillåten samling

 
Blåljus
Visa alla artiklar

Polisen kallades till Tranås sedan ett antal medlemmar i NMR, nordiska motståndsrörelsen, hade samlats. Samtidigt pågick invigning av utställningen Ecce Homo inte långt därifrån.

Vid 13-tiden kallades polisen till Tranås sedan ett antal person samlats i centrum. Fem poliser och tre fordon. En handfull personer i mörka kläder delade ut flygblad och manifesterade sin närvaro med flagga på Ågatan.

Fyra polisfordon var på plats och fem poliser.

– Det finns misstanke om otillåten sammankomst, säger polisen presstalesperson Björn Öberg vid region Öst.

Orsaken till att de samlades i Tranås är okänd och när reportern på plats frågade dem var det ingen som ville svara. Allt var lugnt på platsen.

Gruppen från NMR syntes ungefär samtidigt som fotografen Elisabeth Ohlson Wallin höll ett föredrag inför invigningen av hennes utställning Ecce Homo i stadshuset inte långt därifrån.

Utställningen ses som kontroversiell av vissa och har tidigare lett till hotfulla situationer.

Efter klockan 14 rullade de ihop sin fana och gick mot sina bilar. Polisen höll dem under uppsikt men hela tiden var det lugnt på platsen.