Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Petters adhd-diagnos gav honom svaren

Många ungdomar sökte sig till Pigalle i Nässjö för att höra artisten och rapparen Petter Alexis Askergren berätta om sitt liv och vad musiken betytt för honom.

– Det var drygt 100 personer i publiken när Petter gav sitt framträdande, berättar Stefan Krantz på NBV i Nässjö, som stod för arrangemanget i samarbete med Nässjö kultur och fritid.

Petter pratade om sin uppväxt, hur det var att växa upp på 70-talet och vad som formade honom till den han är idag.

Humor blandat med allvar

– "Att som vuxen fått en adhd-diagnos förstod jag varför jag varit som jag varit under min uppväxt". Hans föreläsning var blandad med humor och allvar. Han poängterade också att du kan bli vad du vill bli om du sätter fokus på det, säger Stefan Krantz.

När han fått sin diagnos framförde han låten "Krafter". "Jag tänkte jag skulle försöka förklara för mig själv, så jag till slut förstår mig själv".

– Han pratade mycket om sin mamma och vilket stöd hon varit för honom genom hans lite bråkiga uppväxt. Hur han upptäckte hip-hopen genom sin sex år äldre storebror när han var tio. Sedan har hiphopen följt honom genom livet som en låtsasvän.