Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ovårdat hus kan få rivningskrav

En fastighetsägare måste åtgärda sina ovårdade byggnader. Om så inte sker kan det bli krav på att riva bostadshuset.

En byggnadsinspektör som passerade fastigheten, som ligger i Aneby kommun, konstaterade då att huvudbyggnaden och en sidobyggnad var i dåligt skick. Det var i juni i förra året.

Vid samtal med fastighetsägaren på plats förklarade vederbörande för kommunens tjänsteman att det fanns olika viljor och planer för huvudbyggnaden, men också att det fanns tankar på att riva sidobyggnaden.

I en skrivelse till kommunen har fastighetsägaren begärt att få 24 månader på sig att åtgärda byggnaderna samt informerade om att det även kan bli aktuellt att riva bostadshuset.

Nu har samhällsbyggnadsnämnden beslutat att fastighetsägaren ska laga och fixa till fasader, tak, grund, fönster och balkong på huvudbyggnaden. Dessutom ska selektiv rivning ske av sidobyggnaden.

Åtgärderna ska vara genomförda inom 24 månader efter det att beslutet vunnit laga kraft. Om inte kan nämnden komma att besluta att huvudbyggnaden ska rivas.

LÄS MER: Här jämnas anrik byggnad med marken

LÄS MER: Fastighetsägare riskerar högt vite

LÄS MER: Skräpig tomt måste städas