En efter en har de internationella idrottstävlingarna ställts in till följd av coronavirusets spridning i framför allt Asien men även Europa.

I Japan kommer landets inhemska fotbollsliga, J-League, att ha ett uppehåll åtminstone fram till mitten av mars – och frågan många redan nu ställer sig är hur det blir med OS som arrangeras i samma land om fem månader.

Nu meddelar arrangören för Tokyo 2020 att det aldrig har varit uppe för diskussion att ställa in spelen, något som skulle påverka miljoner fans och turister och tusentals idrottare och OS-arbetare.

"Förberedelserna för spelen fortsätter som planerat", skriver OS-arrangören i ett uttalande till nyhetsbyrån AFP.

Beslutet att pausa den japanska fotbollsligan kommer bara en dag efter att den sydkoreanska motsvarigheten, K-League, skjutit upp sin ligastart då coronaviruset fått stor utbredning i landet med nära 900 smittade. Även i Kina, som är värst drabbat med nästan 2 700 människor döda, har ligaspelet tvingats till ett uppehåll.

Enligt AFP har en medicinsk expertgrupp varnat den japanska regeringen för att de kommande veckorna kan bli "kritiska" och att det finns en risk för ett utbrott som kan sprida smittan utom kontroll.

Åtminstone 156 personer har drabbats av sjukdomen i Japan, utöver de nästan 700 som suttit i karantän i två veckor på ett kryssningsfartyg utanför Yokohama.