Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omröstning: Vem borde ha fått Nobelpriset 2018?

I en artikelserie har kulturredaktionen nominerat sex egna kandidater till Nobelpriset. Här har vi samlat alla motivering. Rösta gärna på din favorit i omröstningen längst ner på sidan.

Kulturredaktionen har utsett sex Nobelpriskandidater. Vem tycker du borde ha fått priset?

Marie NDiaye

Nobelpriskandidat #1: Marie NDiaye

… för att hon med sig själv som insats frilägger de sköra relationer som är de utsatta människornas enda hopp i denna värld.

Björn Kohlström

Haruki Murakami

Nobelpriskandidat #2: Haruki Murakami

… för att han med outsinlig fantasikraft skapar en förhöjd verklighetskänsla ur det som hänt och hade kunnat hända.

Rikard Flyckt

Amos Oz

Nobelpriskandidat #3: Amos Oz

Nobelpriset i litteratur 2018 tilldelas den israeliske författaren Amos Oz, som med skärpa och inlevelse skildrat staten Israels våldspräglade historia och förkroppsligat sina tankar i människor som kämpar, lider och älskar.

Josef Rydén

Margaret Atwood

Nobelpriskandidat #4: Margaret Atwood

För att hon med osviklig känsla för detaljer och med rakbladsskärpa och humor dissekerar mänsklighetens drivkrafter, i det förflutna och det som komma skall, och därigenom illustrerar de brott mot naturen och oss själva vi är i färd med att begå.

Maria Friedner

Maryse Condé

Nobelpriskandidat #5: Maryse Condé

Maryse Condé gör skrivandet både till en njutning och ett mäktigt medel för att skildra individers enskilda öden i en större mångkulturell historia.

Ylva Lindberg

Nina Bouraoui

Nobelpriskandidat #6: Nina Bouraoui

Hennes böcker är som smycken. Jag bär dem nära mitt hjärta.

Ulla Strängberg

Omröstning: Vem borde ha fått Nobelpriset i litteratur 2018?

Vem borde ha fått Nobelpriset i litteratur 2018? Delta i omröstningen genom att rösta på en av kulturredaktionens kandidater eller skicka in en egen motivering till [email protected] Den bästa motiveringen belönar vi med ett bokpaket.